Stojeći solarij Luxura

Sunčanje u vrhunskom stojećem turbo solariju Luxura omogućuje jednoliko sunčanje cijelog tijela, te se kao završni rezultat dobiva lijepi i preplanuli ten. Prednost stojećeg solarija je prostranost, te odvojenost tijela od samih površina solarija što omogućuje još veću razinu higijene. Tijelo je smješteno u sredinu solarija, te se tako dobiva ravnomjerno sunčanje cijele površine i kože.

Sunčanje u solariju potiče proizvodnju vitamina D i za vrijeme godine kad ima manje sunca, pa se preporuča osobama koje imaju kožne probleme poput akni, psorijaze, te osobama s problemima kostiju, reumom, itd. Sunčanje u solariju nudi sunčanje odnosno izlaganje UV-A i UV-B zrakama u kontroliranim uvjetima u usporedbi s suncem je sigurnije, te omogućava kvalitetno i sigurno sunčanje. Srednjovalne (UVB) zrake dijelom dosežu Zemljinu površinu, posebno u doba godine kad je sunce najjače (proljeće, ljeto) tada dolazi do opeklina i upala kože, posebice ako je ona svijetla.

UVB zrake stvaraju jezgru za tamnjenje u dubljem, takozvanom zametnom sloju kože. Dugovalne (UVA) zrake najviše dosežu Zemljinu površinu. Radi UVA zraka idemo na sunčanje. Kožni pigment melanin nastaje u kombinaciji UVA i UVB zraka. UVA zrake ljeti mogu uzrokovati promjenu kolagena i elastina u kožnim stanicama, što dovodi do pojave mjehurića, osipa, suhe i naborane kože, pa i karcinoma. Upravo optimalnim omjerom UVA i UVB zraka u solariju koža odgovarajuće tamni.